MIRNO MORJE 2023

sobota, 16. september 2023

Po dolgi vožnji smo prispeli v marino Kaštela. Tam smo šli na jadrnico, ki se imenuje CiaoBao. Razpakirali smo prtljago in hrano. Za večerjo so učiteljice naredile špagete bolognese. Potem smo se najedli in šli na nočni sprehod.

Mahamo vam učenci z učiteljicama.

nedelja, 17. september 2023

Zbudili smo se in imeli zajtrk. Izpluli smo na otok Šolta, kjer smo se kopali in skakali v vodo ter se sončili in spili ogromno Cedevite. Učiteljici sta pripravili kosilo – tortilje. Danes je pomivanje posode doletelo Anejo, Jasmino in skipperja. Nato smo se še malo kopali in izpluli proti Rogaču na otoku Šolta. Spekli smo banane s čokolado. Bilo je odlično. Potem smo šli na sprehod, kjer smo našli školjke. Ko smo se vrnili, smo šli na nočno kopanje. Bilo je super, dokler niso začele po vodi skakati ribe!! Zdaj pa smo lačni in čakamo na večerjo.

ponedeljek, 18. september 2023

Zapustili smo otok Šolta in odpluli proti Hvaru. Med plutjem smo vadili pesem za popoldanski nastop. Skipper nam je prepustil krmilo in čisto vsi smo se preizkusili v upravljanju jadrnice. Prva se je opogumila Aneja, najdlje pa sta vztrajala Simon in Kristjan. V zalivu Tiha smo se kopali in se preizkusili v veslanju čolna. Uživali smo v toplem morju in se naužili morskih vragolij. Popoldan smo pripluli v Starigrad, kjer smo se vse slovenske ekipe predstavile s točkami. Malo so nas presenetili, ker smo na oder morali čisto prvi! Zapeli smo pesem Zgodba o prijateljstvu. Skipperji so medtem pekli slastne palačinke – tudi naš skipper Goran jih je napekel zelo veliko. Zvečer smo šli na sprehod v mesto, kjer smo si nakupili spominke, skipper Zoran pa nas je povabil še na sladoled.

torek, 19. september 2023

Ko smo se zbudili, smo pojedli zajtrk in imeli skupinsko fotografiranje. Nato smo se na sestanku dogovorili o poteku dneva, saj smo morali očistiti barko. Izpluli smo in se zasidrali v zalivu. Zvezali smo se tako, da smo imeli bazenček med jadrnicami. Skakali smo, se tunkali, uživali na blazinah, se potiskali v vodo in si delali uteži iz vrvi ali pa poskušali loviti ravnotežje na vrvi v vodi. Nato nam je skipper vrgel vrv v morje, mi pa smo se je močno držali, da nas je z jadrnico vlekel po morju. Pripluli smo v marino Kaštela. Tam smo imeli piknik na plaži z odličnimi hamburgerji. Šli smo še na nočni sprehod.

sreda, 20. september 2023

Zjutraj smo se udeležili različnih delavnic – izdelali smo si tatuje, metali žogice, se preizkusili v “štrbunku”, pobarvali zastave, ustvarili obeske za ključe in ogrlice. S skipperjem Goranom smo odšli na plažo, učiteljici pa sta pripravili kosilo in spekli štrudelj. Po kosilu smo ponovno šli na kopanje. Na plaži je bilo veliko kamenčkov, školjk, rakcev in ježkov. Šli smo pod tuš in se začeli pripravljati na disko. Plesali smo, se zabavali, peli in se družili z novimi prijatelji. Spat smo šli zelo pozno.

P. S.: Simon je ujel ribo in jo vrgel nazaj v morje. 🙂 

četrtek, 21. september 2023

Zjutraj smo se morali zbuditi bolj zgodaj, ker je skupaj izplulo skoraj 100 jadrnic Mirnega morja. Pogled na toliko jadrnic hkrati je bil čudovit. Vreme je bilo zelo vetrovno, zato je bila plovba malo drugačna kot prejšnje dni. Premetavalo nas je, vmes so nas tudi malo osvežili valovi. Jadrnica se je nagibala. Bilo je zanimivo in zabavno. Po postanku za kopanje smo pripluli v mestece Milna na Braču. Skipper Goran je bil zelo prijazen in nas je povabil na pico. Bila je odlična! Privoščili smo si še nakupovanje v trgovinicah, šli smo na nočni sprehod in spat.

petek, 22. september 2023

Danes zjutraj smo se odpravili proti marini Kaštela. Morje je bilo valovito. Med plovbo smo malo spali, risali, igrali igre in peli. V marini smo najprej pojedli kosilo in se šli kopat na plažo. Malo smo še šli pogledat naokoli, nato pa je sledila večerja v restavraciji. Bila je gneča, čevapčiči pa so bili zelo dobri. Po večerji smo imeli še zadnji sestanek. Skipper nam je podelil izkaznice za mlade mornarje. Šli smo še na nočni sprehod, na katerem je Jasmina izgubila natikač. Bilo je zelo smešno, iskalo ga je veliko ljudi, ampak je vseeno ostal izgubljen. Pripravili smo prtljago in se počasi odpravili k počitku. In kaj nam je bilo v tem tednu najbolj všeč? Kopanje, skakanje v vodo, krmarjenje, vlečenje na vrvi, potapljanje, tunkanje, spoznavanje novih prijateljev in delavnice.