V petek, 15. 11. 2024, smo že 13. leto zapored praznovali Dan slovenske hrane. Tudi na OŠ dr. Ljudevita Pivka smo ga začeli z zdravim slovenskim zajtrkom. Tako smo se okrepčali s kruhom, maslom, medom in domačim mlekom, za pravo mero vitaminov pa še z jabolkom.

Ker je bila letošnja tema Dneva slovenske hrane Sestavine zdravega slovenskega zajtrka, smo dan dejavnosti posvetili njim. Spoznavali smo, od kod in kako dobimo mleko in maslo. Naučili smo se speči domač kruh ter spoznali, kako ga pripravljajo v pekarnah. Nova znanja smo pridobili o pridelavi jabolk. Svoje znanje o čebelah in pridelavi medu pa je z nami delil čebelar, gospod Jože Vidovič. Da je bilo še posebej zanimivo in vznemirljivo, je k nam prinesel čisto prave čebele, ki so plesale in marljivo delale v panju iz stekla.

Tudi vi si kdaj privoščite zdrav slovenski zajtrk – ne bo vam žal. Pa dober tek! 😊