S prvim korakom v leto 2019 je OŠ dr. Ljudevita Pivka prevzela delovanje vzgojne skupine, ki se nahaja v Dijaškem domu Ptuj. Vzgojna skupina predstavlja pomemben doprinos k vzgojno izobraževalnemu delu, hkrati pa ponuja varno, spoštljivo in ljubeče okolje, v katerem otroci, mladostniki in mladostnice aktivno in organizirano preživljajo svoj čas. Učijo se najrazličnejših veščin za samostojnejše in odgovornejše življenje, sobivanja z vrstniki in vrstnicami, učnih in delovnih navad, socialnih veščin ter načinov, kako aktivno in kvalitetno preživljati svoj prosti čas.

V vzgojni skupini trenutno biva sedem otrok, pet fantov in dve dekleti, za katere vsakodnevno skrbijo vzgojiteljice, medicinska sestra in varuhinja. Skupaj soustvarjamo prijetno vzdušje, ki ga obogatimo z različnimi aktivnostmi, ki prinašajo takšne in drugačne izkušnje, skozi katere se učimo in rastemo skupaj.

Aktivnosti od januarja do aprila 2019

Obisk čebelarjev

V torek, 28. 5. 2019, se je del vzgojne skupine udeležil dneva odprtih vrat Čebelarskega društva Cirkulane. Čebelarji in čebelarke so nas toplo sprejeli. Pogostili so nas s številnimi dobrotami, ki so jih pripravili sami in v katerih je bil med ena izmed glavnih sestavin. Poskusili smo lahko domači med, medenjake, rogljičke, dobili pa smo tudi okusno malico. Ko so bili naši trebuščki polni, so nam čebelarji predstavili čebeljo družino, ki smo jo v posebnih zaščitnih oblekah lahko videli v nakladnem panju. Videli smo tudi postopek točenja medu in se v njem tudi sami preizkusili. Med, ki smo ga na današnjem srečanju točili, smo lahko tudi poskusili. Bil je odličnega, slastnega okusa.

Pomlad je čas, ko se narava prebuja, postaja vse topleje in zmeraj bolj diši po poletju. Sončni žarki tudi v nas prebudijo posebno energijo. To smo v preteklem mesecu usmerili v kreativnost in ustvarjalnost. Naši domišljiji smo prepustili prosto pot in jo izrazili skozi različne barve in materiale. Slikali smo na platna, izdelali slike iz gipsa, narisali prave 3D roke, našivavali prtičke, sušili cvetlice za herbarij… Nastali so čudoviti izdelki, ki že krasijo našo učilnico in sobe, hkrati pa nas opominjajo na to, da kmalu prihaja poletje, ki bo ponovno prineslo nekaj novega, ustvarjalnega in zabavnega.